Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"Το ποιο επικίνδυνο από όλα τα ηθικά διλήμματα είναι όταν, είμαστε υποχρεωμένοι να κρύβουμε την αλήθεια για να βοηθήσουμε την αλήθεια να νικήσει"

Η Σκοπιανή Γλώσσα


Του Κώστα Κόλμερ

Σαν μην αρκούσαν τα εκλογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Κυρ. Μητσοτάκη, για την ανακατάκτηση της αυτοδυναμίας στην Βουλή του 2023, ήλθε κι η απόφαση του δικαστού, για την ίδρυση κέντρου γλώσσας που ομιλούν οι Σκοπιανοί, στην Φλώρινα, και μείωσε περαιτέρω τις πιθανότητες της. 

Οι Βορειοελλαδήτες ψηφοφόροι, μένεα πνέοντες για την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών, κατεψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2019. 

Τα ίδια θα πάθει στο μέλλον οιοδήποτε κόμμα νομιμοποιήσει την δικαστική απόφαση ή ακόμη να την εφαρμόσει.

Αυτή είναι η μόνη πολιτική συνέπεια της ρηθείσης αποφάσεως. Ο Τσίπρας απαλλάσσεται ως ακαταλόγιστος, ο Βελόπουλος θα ωφεληθεί εκλογικώς αλλ’ είναι υπεράνω υποψίας και μόνος ζημιωμένος θα είναι ο Μητσοτάκης εάν δεν πράξει τα εθνικώς δέοντα. Διαφορετικά να αναλάβει η Βουλγαρική κυβέρνηση να προασπίσει τη Βουλγαρική γλώσσα που έκλεψαν οι Σκοπιανοί ιδρύοντες κέντρα σε τρίτη χώρα – την Ελλάδα.

Τι επιβάλλεται να γίνει: 

Πρώτον να κληθεί το Εφετείον να κρίνει την υπόθεσιν της γλωσσικής υποκλοπής εις δεύτερον βαθμό και να την απορρίψει ως αντιβαίνουσα στα χρηστά ήθη (προϊόν κλοπής) . 

Δεύτερον, η ΜΚΟ, που πατρονάρει την ίδρυση του κέντρου Σκοπιανής γλώσσας, να στερηθεί της αδείας λειτουργίας στο Ελληνικό έδαφος ως κλονίζουσα τις σχέσεις της Ελλάδος με το γειτονικό κράτος. 

Τρίτον, να ζητηθεί η συμπαράσταση της Σκοπιανής κυβερνήσεως στην αποθάρρυνση …φιλορωσικών συνωμοσιών, που σκοπόν έχουν να ματαιώσουν την ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση – και το πετρέλαιο που πάει στα Σκόπια, με «πλαφόν» τα 60 δολάρια το βαρέλι που επέβαλαν οι Αμερικανοί.

Κατά τ’ άλλα, η Ελλάς είναι μια ελευθέρα χώρα και πας τις κάνει ό,τι του κατέβει – μόνο σκοτεινό σημείο γιατί ο κυβερνοτύπος απεσιώπησε επί ημέρες, την απόφαση του δικαστηρίου της Φλωρίνης;

Εδώ, ο αείμνηστος λαογράφος Ηλίας Πετρόπουλος εξέδωσε το λεξικό της Καλιαρντής (γλώσσης των κιναίδων) πολύ ενωρίτερα από κάθε άλλη ελευθεριάζουσα χώρα, και ουδέν συνέβη. Για γλωσσοκλοπές να μιλάμε τώρα.

Σχόλια

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ 7 ΗΜΕΡΩΝ