Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"Το ποιο επικίνδυνο από όλα τα ηθικά διλήμματα είναι όταν, είμαστε υποχρεωμένοι να κρύβουμε την αλήθεια για να βοηθήσουμε την αλήθεια να νικήσει"

James Gordon Meek - 3212 un-redacted - «Γεγονότα».


Aγνοείται βραβευμένος δημοσιογράφος του ABC News που κάλυπτε θέματα Εθνικής Ασφάλειας και Τρομοκρατίας μετά από έφοδο του FBI στο σπίτι του στη Βιρτζίνια


Ο James Gordon Meek βραβευμένος δημοσιογράφος αγνοείται από τότε που το FBI «κατάσχεσε απόρρητα έγγραφα» σε έφοδο στο σπίτι-σύμφωνα με ρεπορτάζ του Rolling Stone.

Ένας βραβευμένος με Emmy δημοσιογράφος του ABC News, ο οποίος απεκάλυψε πολλές υψηλού προφίλ ιστορίες που σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια και την τρομοκρατία, χάθηκε από τότε που το FBI κατέσχεσε απόρρητες πληροφορίες από τον φορητό υπολογιστή του κατά τη διάρκεια επιδρομής στο σπίτι του στη Βιρτζίνια, σύμφωνα με δημοσιευμένες αναφορές.

Ο James Gordon Meek, ένας 52χρονος ερευνητής ρεπόρτερ και παραγωγός του αναγνωρισμένου ντοκιμαντέρ του δικτύου Hulu «3212 Un-redacted», δεν έχει εμφανιστεί δημόσια από τότε που βαριά ένοπλοι ομοσπονδιακοί πράκτορες έκαναν έφοδο στο διαμέρισμά του στο ρετιρέ στο Άρλινγκτον τον Απρίλιο, σύμφωνα με το Rolling Stone.

Το περιοδικό επικαλέστηκε «πηγές εξοικειωμένες με το θέμα» ότι οι ομοσπονδιακοί πράκτορες βρήκαν απόρρητες πληροφορίες στον φορητό υπολογιστή του Μικ.

Ο δικηγόρος του Meek, Eugene Gorokhov, είπε στο Rolling Stone: «Ο κ. Meek δεν γνωρίζει τους ισχυρισμούς που προβάλλουν ανώνυμες πηγές σχετικά με την κατοχή απόρρητων εγγράφων του».

«Εάν υπάρχουν τέτοια έγγραφα, όπως ισχυρίζεται, αυτό θα ήταν εντός του πεδίου της μακρόχρονης καριέρας του ως ερευνητής δημοσιογράφου που κάλυπτε κυβερνητικές παραβάσεις», είπε ο δικηγόρος σε δήλωσή του στο Rolling Stone.

Δεν είναι σαφές ποια είδηση ​​ώθησε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να στρέψει το βλέμμα της στον Meek, του οποίου το πρωτοποριακό ρεπορτάζ για τη συγκάλυψη του Πενταγώνου το 2017 των θανάτων στρατιωτικών των ΗΠΑ στον Νίγηρα χρησίμευσε ως βάση για το ντοκιμαντέρ Hulu.


«Οι ισχυρισμοί στην έρευνά σας είναι ανησυχητικοί για έναν διαφορετικό λόγο: Φαίνεται ότι προέρχονται από μια πηγή εντός της κυβέρνησης», είπε ο δικηγόρος του Meek στο Rolling Stone. «Είναι εξαιρετικά ακατάλληλο και παράνομο για άτομα στην κυβέρνηση να διαρρέουν πληροφορίες σχετικά με μια έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη».

«Ελπίζουμε ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα διερευνήσει άμεσα την πηγή αυτής της διαρροής».

Το πού βρίσκεται ο Meek είναι άγνωστο. Πριν εργαστεί για το ABC News, κάλυπτε επίσης την εθνική ασφάλεια για τη New York Daily News.

Η Post ζήτησε σχόλια από το ABC News και το FBI. Το υπουργείο Δικαιοσύνης αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ένας εκπρόσωπος του ABC News που ανήκει στην Disney είπε στο Rolling Stone: «Παραιτήθηκε πολύ απότομα και δεν εργάζεται για εμάς εδώ και μήνες».

Τα τηλεφωνήματα προς την οικογένεια του Meek έμειναν αναπάντητα.

Η τελευταία δημόσια δήλωση του Meek ήταν ένα tweet από τις 27 Απριλίου, στο οποίο έγραψε μια λέξη: «Γεγονότα».

Το tweet ήταν μια αντίδραση σε μια ανάρτηση σχετικά με τη συνεχιζόμενη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το Rolling Stone, ομοσπονδιακοί πράκτορες οργάνωσαν μια αστραπιαία επιδρομή στο σπίτι του στον τελευταίο όροφο του εξαώροφου συγκροτήματος διαμερισμάτων Siena Park που διήρκεσε περίπου 10 λεπτά.

Οι πράκτορες εκτελούσαν ένταλμα έρευνας που εγκρίθηκε από ομοσπονδιακό δικαστή στο Ανατολικό Περιφερειακό Δικαστήριο της Βιρτζίνια.

Πέρυσι, η κυβέρνηση Βiden εφάρμοσε μια πολιτική που απαγορεύει στους ομοσπονδιακούς ερευνητές να κατάσχουν αρχεία δημοσιογράφων χωρίς άδεια από τον αναπληρωτή γενικό εισαγγελέα.

Εάν οι πράκτορες είχαν στα χέρια τους τα αρχεία του Meek, η κίνηση θα έπρεπε να είχε εγκριθεί από την αναπληρώτρια γενική εισαγγελέα των ΗΠΑ Lisa Monaco.

Από την επιδρομή, οι γείτονες του Meek δεν τον έχουν δει, ανέφερε το Rolling Stone. Μάρτυρες είπαν επίσης στο περιοδικό ότι φαίνεται ότι το διαμέρισμά του ήταν άδειο.

Η αναφορά του Meek χρησίμευσε ως βάση για ένα αναγνωρισμένο ντοκιμαντέρ του Hulu σχετικά με τη συγκάλυψη του Πενταγώνου των θανάτων αμερικανών στρατιωτικών το 2017 στον Νίγηρα.

Οι υπάλληλοι του ABC News που συνεργάστηκαν με τον Meek είπαν στο Rolling Stone ότι «χάθηκε από το πρόσωπο της Γης».

Σύμφωνα με το IMDb, ο Meek ήταν μέλος της βραβευμένης με Emmy ομάδας δημοσιογράφων που παρήγαγαν ένα ντοκιμαντέρ για τη σφαγή στο νυχτερινό κέντρο του Ορλάντο το 2016.



Ένα λεπτό πριν από τις 5 το πρωί της 27ης Απριλίου, ο James Gordon Meek του ABC News έστειλε ένα tweet με μια λέξη: «ΓΕΓΟΝΟΤΑ».

Ο παραγωγός έρευνας εθνικής ασφάλειας του δικτύου ανταποκρινόταν στην άποψη του πρώην πράκτορα της CIA, Μαρκ Πολυμερόπουλου, ότι ο ουκρανικός στρατός —με τη βοήθεια των ΗΠΑ— ευδοκιμούσε εναντίον των ρωσικών δυνάμεων. Το tweet του Πολυμερόπουλου — γεμάτο με αρκτικόλεξα που δεν μπορούν να αποκρυπτογραφηθούν για τους απλούς πολίτες, όπως «TTPs», «UW» και «EW» — ήταν από μόνο του μια απάντηση σε ένα μήνυμα του δημοσιογράφου του Πενταγώνου της Washington Post, Dan Lamothe, ο οποίος σημείωσε τον πλούτο των πληροφοριών που ο στρατός των ΗΠΑ είχε συγκεντρώσει για τις ρωσικές επιχειρήσεις παρατηρώντας τη στρατηγική μάχης τους σε πραγματικό χρόνο.

Η ανταλλαγή απέδειξε την αλληλεπίδραση μεταξύ της κοινότητας εθνικής ασφάλειας και εκείνων που την καλύπτουν. Και κανείς δεν γνώριζε και τους δύο κόσμους όπως ο Meek, ένας βραβευμένος με Emmy δημοσιογράφος, ο οποίος ήταν επίσης πρώην ανώτερος σύμβουλος αντιτρομοκρατικής και ερευνητής της Επιτροπής Εσωτερικής Ασφάλειας της Βουλής. Για τους επικριτές του στο ABC, ο Μeek ήταν κάτι σαν «στρατιωτικός θαυμαστής». Αλλά το ιστορικό του στις αποκλειστικότητες ήταν αναμφισβήτητο, γνωστοποιώντας την είδηση ​​για αποτυχημένες τρομοκρατικές συνωμοσίες στη Νέα Υόρκη και τη συγκάλυψη από τον στρατό του θανάτου το Dave Sharrett στο Ιράκ (τις 16 Ιανουαρίου 2008, ο μισθοφόρος Dave Sharrett II σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μιας μάχης με αντάρτες κοντά στο Μπαλάντ του Ιράκ).

Με εννέα χρόνια στο ABC με ένα πολυπαιγμένο ντοκιμαντέρ Hulu έτοιμο να τραβήξει την προσοχή της Emmy και ένα επερχόμενο βιβλίο για τη χαοτική αποχώρηση του στρατού από το Αφγανιστάν, ο 52χρονος άνδρας φαινόταν να βρίσκεται στο απόγειο των δυνάμεών του και την κορυφή του επαγγέλματός του.

Έξω από το διαμέρισμά του στο Άρλινγκτον της Βιρτζίνια, μια σουρεαλιστική σκηνή εκτυλισσόταν και η ιστορική καριέρα του επρόκειτο να καταρρεύσει. Το tweet του Meek σηματοδότησε την τελευταία φορά που δημοσιεύτηκε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Το πρώτο πράγμα που παρατήρησε ο γείτονας του Meek, John Antonelli, εκείνο το πρωί ήταν το μαύρο όχημα κοινής ωφέλειας με τα φιμέ τζάμια που εμπόδιζε την κυκλοφορία και προς τις δύο κατευθύνσεις στο Columbia Pike. Ήταν λίγο πριν ξημερώσει εκείνη η ζωηρή μέρα του Απρίλη, και ο αυτοχαρακτηριζόμενος ιστορικός αστυνομικών οχημάτων Antonelli ήταν έτοιμος να πιει έναν καφέ σε ένα Starbucks πριν ξεκινήσει την καθημερινή του βόλτα τριών μιλίων.

Έφτασε πιο κοντά για να έχει καλύτερη πλεονεκτική θέση, όταν είδε ένα πράσινο Lenco BearCat G2, ένα θωρακισμένο όχημα τακτικής που χρησιμοποιείται συχνά από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών, μεταξύ άλλων υπηρεσιών επιβολής του νόμου. Μερικά καταδρομικά της κομητείας Άρλινγκτον περικύκλωσαν την εντυπωσιακή σκηνή, αλλά όλα τα άλλα οχήματα ήταν χωρίς σήμανση, συμπεριλαμβανομένου του BearCat. Ο Antonelli μέτρησε τουλάχιστον 10 βαριά οπλισμένους ανάμεσα στο προσωπικό της ομάδας. Κανένας δεν είχε τίποτα που να προσδιορίζει ποια υπηρεσία διεξήγαγε την επιδρομή.

Μετά από μόλις 10 λεπτά, η επιχείρηση μέσα στο συγκρότημα διαμερισμάτων Siena Park – ένα εξαώροφο, πολυτελές κτίριο για επαγγελματίες της D.C., με ενοίκια που φτάνουν περίπου $2.000 έως $3.000 το μήνα – ολοκληρώθηκε.

«Δεν έμειναν. Απογειώθηκαν αρκετά γρήγορα και κατευθύνθηκαν δυτικά στο Columbia Pike προς την κομητεία Fairfax», θυμάται ο Antonelli. «Οι περισσότεροι άνθρωποι βλέποντας αυτό το πράσινο όχημα θα πίστευαν ότι είναι κάποιο είδος τανκ. Αλλά ήξερα ότι ήταν το Lenco BearCat. Αυτό το όχημα έχει σχεδιαστεί για να πηδήξει από παντού ώστε να μπορούν να κάνουν μια επιδρομή σε αυτόν τον χρόνο. Μπορεί να ανταποκριθεί στα πυρά αν δεχτούν πυρά».

Πολλές πηγές που γνωρίζουν το θέμα λένε ότι ο Μeek ήταν στόχος επιδρομής του FBI στα διαμερίσματα του Σιένα Παρκ, όπου ζούσε στον τελευταίο όροφο για περισσότερο από μια δεκαετία. Ένας εκπρόσωπος του FBI είπε στο Rolling Stone ότι οι πράκτορες του ήταν παρόντες το πρωί της 27ης Απριλίου «στο 2300 block του Columbia Pike, στο Arlington, στη Βιρτζίνια, πραγματοποιώντας δραστηριότητα επιβολής του νόμου με άδεια του δικαστηρίου. Το FBI δεν μπορεί να σχολιάσει περαιτέρω λόγω έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη».

Ο Μeek δεν είχε κατηγορηθεί για κανένα έγκλημα. Ωστόσο, ανεξάρτητοι παρατηρητές πιστεύουν ότι η επιδρομή είναι από τις πρώτες που πραγματοποιήθηκαν σε δημοσιογράφο από την κυβέρνηση Βiden. Ένας ομοσπονδιακός δικαστής στο Ανατολικό Περιφερειακό Δικαστήριο της Βιρτζίνια υπέγραψε το ένταλμα έρευνας την ημέρα πριν από την επιδρομή.

Στον απόηχο της επιδρομής, ο Meek είχε εξαφανιστεί. Κανείς από τους γείτονές του στο Siena Park με τους οποίους μίλησε το Rolling Stone δεν τον έχει δει από τότε, με το διαμέρισμά του να φαίνεται άδειο. Η διοίκηση του Siena Park αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ότι ο επί χρόνια ενοικιαστής τους είχε φύγει, επικαλούμενη «πολιτικές απορρήτου». Ομοίως, αρκετοί συνάδελφοι του ABC News – που είναι συνηθισμένοι να ξετυλίγουν μυστήρια και να αφηγούνται ερευνητικές ιστορίες – λένε στο Rolling Stone ότι δεν έχουν ιδέα τι συνέβη με τον Meek.

«Χάθηκε από το πρόσωπο της Γης», λέει ένας. «Και οι άνθρωποι ρωτάνε, αλλά κανείς δεν ήξερε την απάντηση».

Ένας εκπρόσωπος του ABC λέει στο Rolling Stone: «Παραιτήθηκε πολύ απότομα και δεν εργάζεται για εμάς εδώ και μήνες».

Πηγές που γνωρίζουν το θέμα λένε ότι ομοσπονδιακοί πράκτορες φέρεται να βρήκαν απόρρητες πληροφορίες στον φορητό υπολογιστή του Meek κατά τη διάρκεια της επιδρομής τους. Ένας ερευνητής δημοσιογράφος που συνεργάστηκε με τον Μeek λέει ότι θα ήταν πολύ ασυνήθιστο για έναν ρεπόρτερ ή παραγωγό να κρατήσει οποιαδήποτε απόρρητη πληροφορία σε έναν υπολογιστή.

“O κύριος Meek δεν γνωρίζει τους ισχυρισμούς που προβάλλουν ανώνυμες πηγές σχετικά με την κατοχή απόρρητων εγγράφων του», δήλωσε ο δικηγόρος του, Eugene Gorokhov. «Εάν υπάρχουν τέτοια έγγραφα, όπως ισχυρίζoνται, αυτά θα ήταν εντός του πεδίου της μακροχρόνιας καριέρας του ως ερευνητής δημοσιογράφος που κάλυπτε κυβερνητικές αδικοπραγίες. Οι ισχυρισμοί στην έρευνά σας είναι ανησυχητικοί για διαφορετικό λόγο: φαίνεται να προέρχονται από πηγή εντός της κυβέρνησης. Είναι εξαιρετικά ακατάλληλο και παράνομο για άτομα στην κυβέρνηση να διαρρέουν πληροφορίες σχετικά με μια έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ελπίζουμε ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης διερευνήσει άμεσα την πηγή αυτής της διαρροής».

Δεν είναι σαφές ποια ιστορία, αν υπήρχε, θα έβαζε τον Meek στο στόχαστρο του FBI. Ο Μeek εργάστηκε σε εξαιρετικά ευαίσθητα θέματα – από τρομοκράτες υψηλού προφίλ μέχρι Αμερικανούς κρατούμενους στο εξωτερικό μέχρι τα κατορθώματα του Erik Prince, του ιδρυτή της διαβόητης στρατιωτικής εταιρείας Blackwater. Τα τελευταία χρόνια, μερικά από τα ρεπορτάζ του Meek με το υψηλότερο προφίλ εμβαθύνουν σε μια ενέδρα του 2017 από το ISIS στον Νίγηρα που άφησε νεκρούς τέσσερις Αμερικανούς πρασινομπερέδες. Στη συνέχεια, ο Meek και το ABC προσάρμοσαν την ιστορία στο ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους 3212 Un-Redacted, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του πέρυσι την Ημέρα των Βετεράνων στην αδελφή εταιρεία του ABC, Hulu.

Μια ισχυρή εκστρατεία για τα Emmy ξεκίνησε πριν από την εξαφάνιση του Meek, με εκδηλώσεις όπως μια προβολή και Q&A στο Motion Picture Association στην DC που ο δημοσιογράφος παρευρέθηκε με μια από τις κόρες του. Η ιστορία ήταν ιδιαίτερα εμπρηστική επειδή υπονόμευσε την επίσημη αφήγηση του Πενταγώνου για το τι συνέβη στο αφρικανικό έδαφος και παρουσίαζε «αποδεικτικά στοιχεία συγκάλυψης στα υψηλότερα επίπεδα του Στρατού», σύμφωνα με το logline της ταινίας. Προσθέτοντας ίντριγκα, πηγές λένε ότι ένας άλλος ερευνητής του ABC News, ο Brian Epstein, έφυγε επίσης απότομα και ανεξήγητα από το δίκτυο λίγους μήνες πριν από τον Meek.

Ο Epstein εργάστηκε επίσης ως σκηνοθέτης, παραγωγός και διευθυντής φωτογραφίας στο 3212 Un-Redacted (Το δίκτυο Hulu σταμάτησε την εκστρατεία για τα Emmy αφού ο Meek προφανώς πήγε AWOL και το ντοκιμαντέρ τελικά απέτυχε να λάβει υποψηφιότητα).

Ο Epstein είπε στο Rolling Stone, «Δεν σχολιάζω αυτή την ιστορία», προτού κλείσει απότομα το τηλέφωνο.


Ακόμη πιο περίεργο, τους μήνες πριν εξαφανιστεί, ο Μeek ολοκλήρωνε τη δουλειά σε ένα βιβλίο για τους Simon & Schuster με τίτλο Operation Pineapple Express: The Incredible Story of a Group of Americans Who Undertaok One Last Mission and Honoured a Promise in Afghanistan, το οποίο συν – έγραψε με τον αντισυνταγματάρχη Scott Mann, έναν συνταξιούχο Πράσινο Μπερέ. Ο Μeek παρουσίαζε ακόμη και μια φωτογραφία του βιβλίου που θα κυκλοφορήσει σύντομα στο βιογραφικό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έκανε συχνά tweet για τη συμμετοχή του. Αλλά μετά τις 27 Απριλίου, η φωτογραφία του βιβλίου εξαφανίστηκε από το βιογραφικό του και ο Simon & Schuster διέγραψε το όνομά του από όλα τα υλικά του Τύπου. 

Η πρώτη φράση έγραφε προηγουμένως: «Τον Απρίλιο, ο ανταποκριτής του ABC News James Gordon Meek έλαβε μια επείγουσα κλήση από έναν χειριστή των Ειδικών Δυνάμεων που υπηρετεί στο εξωτερικό». Τώρα λέει: «Τον Απρίλιο, έγινε μια επείγουσα κλήση από έναν χειριστή των Ειδικών Δυνάμεων που υπηρετεί στο εξωτερικό».

Τα πρώτα υλικά του Τύπου, διαθέσιμα στο Wayback Machine, ανέβλυσαν για τα διαπιστευτήρια του Meek: «Έχει καλύψει την άνοδο της Αλ Κάιντα από το 1998, από το Millennium Plot μέχρι το ρεπορτάζ από το έδαφος έξω από το Πεντάγωνο μετά από αεροπειρατεία που το χτύπησε στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, ενώ είχε εναντιωθεί στους εμβολιασμούς COVID-19 στις Ειδικές Δυνάμεις των ΗΠΑ που υπηρετούσαν στο Αφγανιστάν.

Ο James κοίταξε τρομοκράτες στα μάτια, συμπεριλαμβανομένου του εγκέφαλου της 11ης Σεπτεμβρίου Khalid Shaikh Mohammed στο Γκουαντάναμο, του «βομβιστή παπουτσιών» Richard Reid και του «βρώμικου βομβιστή» Jose Padilla μέσα στην ομοσπονδιακή φυλακή Supermax και τον Zacarias Moussaoui στη δίκη του».

Οι Simon & Schuster δεν απάντησαν σε αίτημα για σχολιασμό. Ο Mann, ο οποίος προωθεί αποκλειστικά το βιβλίο, το οποίο κυκλοφόρησε τον Αύγουστο και έγινε μπεστ σέλερ των New York Times, λέει ότι δεν είναι σίγουρος για το τι ακριβώς συνέβη με τον Meek.

«Επικοινώνησε μαζί μου την άνοιξη και ήταν πραγματικά στενοχωρημένος και μου είπε ότι είχε κάποια σοβαρά προσωπικά ζητήματα και ότι έπρεπε να αποσυρθεί από το έργο», λέει ο Mann στο Rolling Stone. «Ως τύπος που είναι βετεράνος μάχης το τίμησα. Και συνέχισε το δρόμο του και εγώ συνέχισα το έργο».

Ο Mann λέει ότι δεν έχει ακούσει από τον Meek από τότε.

Κανείς δεν συγκινείται περισσότερο από το περίεργο έπος από τους ανθρώπους που ζούσαν μέσα και γύρω από το συγκρότημα του Siena Park. Η επιδρομή έγινε η συζήτηση του κτιρίου και των επιχειρήσεων της γειτονιάς, αλλά οι λεπτομέρειες παραμένουν ασαφείς.

«Προφανώς, προσπαθούσα να το καταλάβω γιατί, «Θεέ μου, τι συνέβαινε στο πάτωμά μου;» λέει η Krystin Poitra, η οποία ζούσε σε ένα διαμέρισμα δίπλα στο Meek’s για περισσότερο από μια δεκαετία, αλλά από τότε έχει μετακομίσει. «Ήταν συχνά με τις δύο κόρες του.

Και ήταν πάντα πολύ καλός. Ξέρω ότι είχε ζήσει στο κτίριο για σημαντικό χρονικό διάστημα, γιατί θυμάμαι όταν αυτές οι κόρες ήταν πολύ μικρές. Ο σκύλος μου σήκωσε κατά λάθος κάτι στο διάδρομο και ήταν μια μπότα Barbie. Και ήξερα ότι έπρεπε να είναι δικό τους γιατί ήταν τα μόνα παιδιά στον όροφο. Πήγα, και ένα από τα κορίτσια απάντησε, και είπα, «Ανήκει σε εσάς παιδιά;» Λένε, «Ναι.» Και μετά απλώς έκλεισαν την πόρτα».

Παρά το γεγονός ότι έβλεπαν συχνά τον Meek στο ασανσέρ και στο πάρκινγκ, οι γείτονες δεν ήξεραν πολλά για αυτόν. Περνούσε αρκετές ώρες μόνος του στην ταράτσα. Το μόνο πράγμα που πραγματικά ξεχώριζε ήταν ο ογκώδης σωματοτυπός του. Ήταν δύσκολο να μην τον παρατηρήσεις…”

Ένας υπάλληλος στο σταθμό Citgo απέναντι από το κτίριο του Meek, ο οποίος αρνήθηκε να δώσει το όνομά του, είδε την επιδρομή: «Θυμάμαι ότι ήρθα στη δουλειά εκείνο το πρωί και είδα πολλά αυτοκίνητα της αστυνομίας εκεί έξω. Κανείς δεν είπε τίποτα. Δεν ήξερα τι συνέβαινε».

Στο ABC News, η ξαφνική απουσία του Meek άφησε πολλούς από τους συναδέλφους του σε αμηχανία, δεδομένου ότι είχε ακόμη χρόνο στο συμβόλαιό του. Αλλά το ιστορικό του ήταν συχνά καλυμμένο με μυστήριο. Μερικοί σύγχρονοι είχαν την εντύπωση ότι είχε υπηρετήσει στο παρελθόν στο στρατό. Ο ένας περιέγραψε μια φωτογραφία στο γραφείο του που τραβήχτηκε σε μια έρημο, στην οποία όλοι οι άλλοι που ποζάρουν με τον Meek είχαν μαυρίσει τα πρόσωπά τους. Ένας συνάδελφος τον περιέγραψε ως μερικές φορές τραχύ, αλλά κατά τα άλλα συνεργάσιμο. Ο Ben Sherwood, πρόεδρος του ABC News εκείνη την εποχή, επαίνεσε κάποτε τα επιτεύγματά του σε ένα σημείωμα του προσωπικού, σημειώνοντας την «τεράστια γνώση του Μeek για θέματα εθνικής ασφάλειας και τις δεξιότητές του ως ρεπόρτερ με βαθιά κατάδυση».

Τώρα, ο Meek φαίνεται να βρίσκεται στη λάθος πλευρά του μηχανισμού εθνικής ασφάλειας. 

Και κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα εάν οι αστυνομικοί τον απομάκρυναν πράγματι από το κτίριο. Και έτσι γεννήθηκε ένας γρίφος. Τα έγγραφα που αφορούν την υπόθεση παραμένουν σφραγισμένα.

https://kourdistoportocali.com/

Σχόλια

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ 7 ΗΜΕΡΩΝ